Østbirk og Yding sogne

Du er her: 

Beatles i Yding Kirke 20. maj 2021 kl. 19.00

På åndelig rejse med The Beatles

 

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.

 

I februar 1968 tog The Beatles til Indien. Ikke for at give koncerter, men for at meditere og tage ved lære af guruen Maharishi Mahesh Yogi. Interessen for det spirituelle og tilværelsens eksistentielle spørgsmål var især noget, John Lennon og George Harrison var optaget af. Men alle fire endte med at få noget med hjem, og opholdet i Indien satte gang i sangskrivningen. Det blev en af de mest produktive og kreative perioder for de fire Beatler.

 

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Jeaulous Guy” – som oprindeligt hed “Child of Nature”.

 

Alle fire sange er med i repertoiret i koncertfortællingen “Beatles i kirken”. Det samme er “Across The Universe” (Lennon/McCartney), som med linjerne “Jai Guru Deva” hylder Beatles’ indiske guru.

 

Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life”, “Eleanor Rigby” og “Dr. Robert.” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”

 

Og enkelte sange fra tiden efter The Beatles’ opløsning er også med i koncertfortællingen. For eksempel Paul McCartneys “My Valentine” fra 2012 og John Lennons “Grow Old With Me” fra 1980.

 

The Beatles begyndte som rock’n’rollere i Liverpool og Hamburg, blev verdens største superstjerner med status som guder – og rejste i 1968 væk for at meditere og forsøge at finde en anden mening med livet end masser af penge og succes. Musikken var dog hele tiden med på rejsen, der gav inspiration til nogle af gruppens største sange.

 

Kvartetten bag “Beatles i kirken” er samme besætning, som med stor succes har turneret med koncertfortællinger om henholdsvis Johnny Cash og Leonard Cohen de senere år: Karsten Holm, vokal, guitar, Bjørn “Bønne” Petersen, bas, kor, Knud Erik “Fuddi” Steengaard, violin, bratch, mandolin, kor, og Martin Blom, guitar, kor.

 

 

Sagt af The Beatles:

 

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans” (John Lennon i sangen “Beautiful Boy”)

 

 “We’re more popular than Jesus now” (John Lennon i et interview i 1966)

 

“Life is very short, and there’s no time for fussing and fighting my friend” (Fra sangen “We Can Work It Out”)

 

“Everyone should have themselves regularly overwhelmed by Nature” (George Harrison)

 

 

George Harrison om at meditere: “I get higher than I ever did with drugs. It’s simple … and it’s my way of connecting with God.”

 

John Lennon lagde ikke skjul på, at han forsøgte at finde “det store svar” via meditationen. Men hans spirituelle søgen bar også præg af en vis sarkasme og distance. The Maharishi kunne godt lide helikoptere. En dag skulle guruen til New Delhi i helikopter, og der var plads til en mere. John Lennon tog med og blev senere spurgt af Paul McCartney: “Hvorfor havde du så travlt med at komme derop med The Maharishi?” ”Hvis jeg skal være helt ærlig,” sagde Lennon, “Så tænkte jeg, at han måske ville afsløre det store svar, The Answer, over for mig.”

 

Knud Erik Fuddi Steengaard: violin, basviolin, mandolin & vokal

Bjørn Bønne Petersen: kontrabas, elbas, sitar, & vokal m.m.

Martin Blom Hansen: resonator, elguitar & vokal

Karsten Holm: akustik guitar og vokal

 

LØRDAG DEN 19. JUNI 2021 KL. 10, 11, 12, 13, 14, 15 OG 16 stiller folkekirken telt, stole, knæfald, alter, pynt, musik og præster til rådighed for en vielse på Langelinje anlægget.

 

Præsterne i udvalget påtager sig gerne vielserne, ligesom du selvfølgelig også er hjertelig velkommen til at deltage.

 

Vi har vedhæftet et billede og forslag til tekst, som du kan bruge frit i trykte såvel som på hjemmeside og SoMe.

 

Initiativet er en gentagelse af sommerens "Vielse i det fri" på Langelinje i Horsens, hvor der - trods coronarestriktioner - blev viet 3 par.

 

På udvalgets vegne

Ane og Hanne

Østbirk og Yding Kirker samt Præstegården – det er STEDET  – bla. pga. en masse skønne fantastiske og frivillige hænder.

 

Der er en fantastisk skøn summen og liv i og omkring Østbirk og Yding Kirker samt i Præstegården.

Kirkerne, her er der gudstjeneste på søndage og Helligdage – men her stopper det ikke – der er meget meget mere kirke og kirkeliv hele ugen igennem.

Alt dette liv og mange af  disse aktiviteter kan kun lade sig gøre fordi der er frivillige mennesker, der giver en hånd med.

Der er frivillige, der viser kirken frem. Kirkegårds guider. Kaffebryggere. Kage og bolle bagere. Madlavere. Bord dækkere. Kirkevenner, der hjælper andre til Kirke. Der arrangeres ture. Der laves spændende  Scrapbøger om Kirkelivet. Der er hjælpere til Plejehjems  gudstjenesten. Hjælpere til Præstegårdens biograf eftermiddage. Tovholder for Strikkedamerne. Indsamling til Folkekirkens nødhjælp. Der er fortællere til arrangementer i Præstegården. Vaskning af konfirmandkjoler, der gives videre  osv. osv.

 

I søndags var alle, der i det forgangne år havde medvirket med frivillige hænder i og omkring vore Kirker og Præstegård inviteret til en stund i Præstegården i forbindelse med Gudstjenesten.

 

Vi havde en utrolig skøn eftermiddag. Præsten fortalte om hver enkelt frivillig så vi alle fik ansigter på hinanden. Lister med telefonnumre og mail adresser blev opdateret. Der blev spist smørrebrød og  Otello lagklage drukket kaffe og snakket på livet løs.  Kirkesanger Sara Tranberg satte ”prikken over iet” ved at  have lavet en utrolig  spændende musik quiz.

 

På billedet ses de frivillige, der takkede ja tak til arrangementet  i Søndags – ikke alle frivillige kunne være til stede.