Østbirk og Yding sogne

Du er her: 

Klik her for at se folderenLæs mere


Klik her for at se plakaten!Læs mere


PLUK EN BLOMST

Blomstrende gravsteder på vore Kirkegårde.

 

På såvel Østbirk som Yding Kirkegårde er der gravsteder hvori der er plantet stauder eller sået sommerblomster. Disse blomster pynter op på hele Kirkegården – men de er ikke kun til pynt. Blomsterne her i disse nedlagte gravsteder er også beregnet til, at enhver, der kommer på Kirkegården må plukke en buket til sine kæres grav.

 

Præsten har en fantastisk god ven Steen Zoffmann. Steen kan alverdens ting med sine hænder og nu har han også lavet disse fine skilte – så ingen er i tvivl: Pluk en blomst – til dine kæres grav.

 

Har du Stauder – du gerne vil skænke til Østbirk og Yding Kirkegårde modtager vi så gerne.  Kirkegårdens personale har desværre ikke tid til at tage rundt og hente hos folk – men hvis du selv kan og vil bringe studer til Kirkegårdene – siger vi tusind tak.

 

Østbirk og Yding Kirker samt Præstegården – det er STEDET  – bla. pga. en masse skønne fantastiske og frivillige hænder.

 

Der er en fantastisk skøn summen og liv i og omkring Østbirk og Yding Kirker samt i Præstegården.

Kirkerne, her er der gudstjeneste på søndage og Helligdage – men her stopper det ikke – der er meget meget mere kirke og kirkeliv hele ugen igennem.

Alt dette liv og mange af  disse aktiviteter kan kun lade sig gøre fordi der er frivillige mennesker, der giver en hånd med.

Der er frivillige, der viser kirken frem. Kirkegårds guider. Kaffebryggere. Kage og bolle bagere. Madlavere. Bord dækkere. Kirkevenner, der hjælper andre til Kirke. Der arrangeres ture. Der laves spændende  Scrapbøger om Kirkelivet. Der er hjælpere til Plejehjems  gudstjenesten. Hjælpere til Præstegårdens biograf eftermiddage. Tovholder for Strikkedamerne. Indsamling til Folkekirkens nødhjælp. Der er fortællere til arrangementer i Præstegården. Vaskning af konfirmandkjoler, der gives videre  osv. osv.

 

I søndags var alle, der i det forgangne år havde medvirket med frivillige hænder i og omkring vore Kirker og Præstegård inviteret til en stund i Præstegården i forbindelse med Gudstjenesten.

 

Vi havde en utrolig skøn eftermiddag. Præsten fortalte om hver enkelt frivillig så vi alle fik ansigter på hinanden. Lister med telefonnumre og mail adresser blev opdateret. Der blev spist smørrebrød og  Otello lagklage drukket kaffe og snakket på livet løs.  Kirkesanger Sara Tranberg satte ”prikken over iet” ved at  have lavet en utrolig  spændende musik quiz.

 

På billedet ses de frivillige, der takkede ja tak til arrangementet  i Søndags – ikke alle frivillige kunne være til stede.

BILLEDER FRA ØSTBIRK MANDSKOR 26.11.2019

Østbirk Mandskor