Østbirk og Yding sogne

KOMMENDE KONFIRMATIONER

Kommende konfirmationer:

Her i Østbirk har vi en tradition med konfirmation i 7. klasse, og at det foregår om fredagen Store Bededag i Østbirk Kirke - dagen efter om lørdagen i Yding Kirke, og dagen efter om søndagen i Østbirk Kirke.

KONFIRMATION I 2021, 2022 og 2023:

  • Fredag, Store Bededag kl. 09.00, elever fra Vestbirk Friskole
  • Fredag, Store Bededag kl.11.00, elever fra Østbirk Skole, 7.A
  • Lørdagen efter Store Bededag kl. 10.00 i Yding Kirke
  • Søndag kl. 10.00, elever fra Østbirk Skole, 7.B

KONFIRMATIONERNE UDSKYDES PGA. FARE FOR CORONASMITTE

Kære alle❤️

 

 

Konfirmationer rykkes til:

Lø. 29. august i Østbirk kirke kl. 9.00: Vestbirk Friskole v/LBP

Lø. 29. august i Østbirk kirke kl. 10.45: Østbirk skole 7.A v/LBP

Lø. 29. august i Yding kirke kl. 12.30: Konfirmanderne fra Yding mv. v/LBP

Søn. 30. august i Østbirk kirke kl. 10.00: Østbirk skole 7.B v/PT

 

  

Bedste hilsner fra præsterne Peter Tast og Lone Buhl

 

 

Ung i Kirke

Hvert efterår begynder landet over mange kommende konfirmander at gå til konfirmationsforberedelse. De møder med mange vidt forskellige forudsætninger, forventninger og tanker om det at gå til præst, om kirken og deltagelse i gudstjeneste. De er som et bredt billede af Danmarks og folks forhold til Folkekirken. Som et spejl af vores samfund.

 

De unge mennesker, der kommer i Østbirk Præstegård  

Har i grupper prøvet at besvare nedenstående spørgsmål. Hvem siger hvad, er ikke så vigtigt. Men læs deres svar ?  jeg synes det er spændende læsning ? og tænk over: Hvad ville du selv svare?

 

 

Hvad forventer du dig af det at gå til præst og blive konfirmeret?

Lære noget om kristendom. At det bliver hyggeligt og at man lærer noget om Gud. At komme i Kirke og lære alle de der navne fra Bibelen. Lære salmer. En god oplevelse sammen med mine venner. En god fest og gaver. At vi får en god start på dagen hver gang vi er til præst. At det bliver sjovt.

 

Hvad tror du dine forældre forventer?

At jeg lærer noget om kristendom ? Gud og Jesus. At jeg vil være glad for den fest de holder for mig. At jeg svarer ja i Kirken den dag jeg skal konfirmeres. De glæder sig til at komme i Kirke sammen med familien og se jeg bliver konfirmeret. At man lærer at gå i kirke. At jeg begynder at snakke ordentlig ? holder med at bande.

 

Er det lige meget hvilken Gud man tror på?

Vi har meget frihed som kristne. Ja det er lige meget, hvis bare ikke man er syg i hovedet. Hvis vi var jøder skulle drengebørn omskæres uha uha?..

Nogen, der har en anden tro end kristendommen, her skal pigerne  gå med tørklæde, det ville jeg ikke bryde mig om.

Vi har fri fra skole i jul og påske pga. kristendommen ? boede vi i en anden slags land, havde vi ikke fri her. Julegaver har vist også noget med kristendommen at gøre. Ikke alle religioner holder jul.

 

 

Hvad synes du er vigtigst i kristendommen?

Gud og Jesus. Jesus og alle historierne i Bibelen. Gud, Maria og Jesus. At man tror på Gud. De ti bud. Viden om livet. At alle mennesker er lige. .At alle mennesker skal behandles ordentlig. At Gud vil os det godt.

 

Hvad er du mest glad for i livet lige nu?

Min mor og familie. Min familie og mine venner. At vi ikke er muslimer ? men at det handler om kristendommen. At jeg har det godt. Min kæreste. Far og mor ? selvom de også er sådan lidt gamle i det. Fodbold. Min kat.

 

Hvad er du mest bange for i dit liv netop nu?

At stå uden nogen venner, veninder eller familie. At dø. Piger?.. At miste min familie. Ingenting, der er ikke noget at være bange for. At miste min kæreste.

 

 

Til toppen